به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سیدعباس موسویان صبح امروز در همایش بانکداری اسلامی و تبیین مسائل فقهی و شرعی آن که در فرهنگسرای غدیر برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مهمترین نقشههای راه در بحث اقتصاد، منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی است و بانکداری اسلامی نیز از ارکان این نوع اقتصاد به شمار میرود.
وی با تاکید بر اینکه در اجرای بانکداری اسلامی باید اجرای اقتصاد مقاومتی نیز به نحو شایستهای مورد توجه قرار گیرد، افزود: رهبر معظم انقلاب در زمینه بانکداری اسلامی توصیههایی داشتند که در صدد پیادهسازی آن هستیم.
موسویان با بیان اینکه بانکداری در غرب بر پایه ربا انجام میشود، افزود: بانکداری غربیها نوعی بانکداری با قرض همراه با بهره در بخش سپرده و پرداخت تسهیلات است.
وی تصریح کرد: البته حذف ربا از سیستم بانکی به ظاهر آسان است، عنوان کرد: گرچه قانون عملیات بانکی بدون ربا در سال ۶۲ تصویب شد و به تایید مراجع نیز رسید اما متاسفانه این قانون به طور کامل اجرایی نشده و در مواردی هنوز نقصهایی وجود دارد.
عضو کمیته مشورتی بانکداری اسلامی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: اگر مردم با حق و حقوق خود آشنا شوند و بدانند قراردادهایی که امضا میکنند چه دیونی را برای آنها به دنبال دارد یا اگر با احکام آشنا باشند و بدانند برخی بندهای قراردادها ممکن است حکم ربا داشته باشد، آنگاه شرایط فرق میکرد.
موسویان تصریح کرد: مجموعه کارکنان بانکها نیز باید بیش از دیگران به قوانین اسلامی در حوزه اقتصادی و معاملات آشنا شوند و وظایف خود را درست انجام دهند و به سهم خود برای اجرای بانکداری اسلامی همت کنند.
وی در مورد جرائم بانکی نیز عنوان کرد: فردی که اقدام به دریافت وام میکند باید توانایی بازپرداخت آن را داشته باشد اما متاسفانه اغلب بدهکاران بانکی نمیخواهند بدهی خود را پرداخت کنند که البته باید مشمول جریمه شوند.
به گزارش مهر، این همایش با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان بانکها و روحانیون در سالن مجتمع فرهنگی غدیر یزد برگزار شد.
نظر شما